AKTUELLT

AVVECKLING – NEJ, UTVECKLING – JA

Ibland förändras förutsättningar för ett arbete och då behövs det förändrade arbetssätt.

Kristen Gemenskap – över alla gränser är inget undantag. Sjukdom i vår familj med åtföljande ändrade möjligheter för mig personligen att i samma utsträckning som tidigare ge tid och kraft att resa i missionens tjänst gav oss helt nya utgångsvärden. I de senaste tre åren har vi sökt lösningar för framtiden vad beträffar vårt arbete. Tack till alla som med oss har bett om praktiska lösningar.

Gud har visat sig trofast i allt. De ekonomiska behoven har fyllts kontinuerligt så vi har kunnat fullfölja alla åtaganden vi tagit ansvar för på missionsområdet.

Nu har Herren visat oss nya möjligheter som jag kort vill presentera här. Mer kommer senare.

Vi har förts samman med bröder i ledningen för Nordupplandskyrkan i Tierp. I första hand pastorerna MIKAEL LAHTINEN och BENNY LINDQVIST.

Nord-Upplandskyrkan är en frisk, redan missionerande församling, som upplever det vara Herrens vilja att i fullt samförstånd med oss ta över huvudmannaskapet för Kristen Gemenskap – över alla gränsers missionsarbete.

Vår styrelse såväl som årsmötet beslöt att samtal om detta skall fortsätta mellan ledningen för vårt arbete och styrelsen i Nordupplandskyrkan.

Nord-Upplandskyrkan tog samma beslut i sitt årsmöte.

Nu följer en tid av fortsatta samtal, samordning och breddning av våra projekt och ett stegvis övertagande av huvudansvaret. Tack för förståelse och varma förböner från er alla!

Någon avveckling tror vi inte på men vi tror på en stark utveckling!

Alla som i dag arbetar för Kristen Gemenskap – över alla gränser, inklusive faddrar och understödjare av pastorer eller annat har samma möjlighet som tidigare att engagera sig för missionen.

Själv kommer jag, och jag tror jag kan tala för övriga i Kristen Gemenskaps ledningsgrupp, fortsättningsvis arbeta för våra projekt i olika länder.

Likaså kommer vi också framöver att som tidigare finnas med i möten och konferenser.

En gemensam konferens i Tierp 16-20 augusti i vårt stora mötestält blir en första gemensam satsning. Vi hälsar alla varmt välkomna!

Mer information kommer framöver!

Henry Holmberg

——————————————————-

KONFERENS PÅ HÖG NIVÅ, HÖSTEN 2017

PICT5029Av olika arrangemang vi gör från Kristen Gemenskaps sida tror jag resan varje höst till norska fjällvärlden är det mest uppskattade.

Kombinationen av härlig fjällnatur, en fin vistelse på ett högfjellshotell med alla faciliteter och starka mötestillfällen är riktigt bra.

Det gör också att vi inte längre annonserar ut resan i andra media; resan blir välfylld ändå.

WADAHL HÖJFJELLSHOTELL ligger uppe i GOLÅ på 930 m.ö.h. med fantastisk fin utsikt över sjö och fjäll. Långt borta i väst skymtar den eviga snön från Jotunheimens fjellmassiv.

Från hotellet är lätt att gå ut på vandringar. Här finns landsväg, här finns markerade fjällstigar; kort sagt alla möjligheter om man vill vandra lite grann eller gå på långfärd.

Luften är hög, ren och frisk, naturen storslagen, omväxlande och ofta den årstiden (september) med höstens färger i vegetationen.

Hotellet drivs i privat regi och erbjuder allt du kan önska; trevliga lokaliteter och vacker matsal där gästerna kan njuta av erkänt god mat.

För den som älskar bad finns det Spa-anläggning med bastu och swimmingpool.

I konferenssalen blir det Bibelstudium varje morgon/förmiddag och Väckelse-samlingar varje kväll något många deltagare anser vara det bästa med hela resan. Så här långt vet vi att norrmannen KARL-GEORG ROGNSTAD med hustru Yvonne är med, MONICA och NILS-GUSTAV BLOM från Karis i Finland är med, BROR ABRAHAMSSON med fru Gisela är anmälda, KERSTIN och ANDERS ROSENQVIST från Örebro kommer (musiken är därmed ordnad!) och undertecknad HENRY HOLMBERG finns med som konferensvärd. Troligtvis blir det ytterligare både sångare och vittnen med på resan. 

——————————————————-

Bilder från Hornsjö och höstresan till Norge 2016

IMG_2104-2IMG_2201-2IMG_2273-2Skärmklipp 2016-11-29 18.42.08Höstens Norge-resa gick till Öyerfjellet och närmare bestämt till Hörnsjö Högfjellshotell. Ett hotell som erbjöd en något enklare standard men med ett fantastiskt vackert läge med utsikt över fjäll och sjö och med utmärkta möjligheter till vandringar. Bilderna från resan till Hornsjö är alla tagna av Gisela och Bror.

Hotellet drivs av en stiftelse med ambitionen att all vinst går till ett omfattande humanitärt arbete i olika länder.

Tur med vädret; en förmiddag lite regn men annars uppehåll och tidvis sol.

I konferenssalen upplevde vi andligt starka samlingar morgon och kväll. Henry Holmberg öppnade med undervisning första morgonen och sedan fick vi medverkan av Torwald, Bror, Karl-Georg, Inga, Svanhild och många fler. Lite extra norsk ”krydda” fick vi då Anne-Lise och Hans Nilsen från Drammen Kristet Center kom upp och delade gemenskapen några dagar.

En dag blev det en uppskattad tur ned till ett shoppingcenter i Lillehammer.

Skall ännu nämna att onsdagens missionsmöte gav, inte bara ett rikt offer till vårt arbete i Bolivia, också några nya faddrar för barn i Bolivia och även understödjare av en pastor i Tanzania.

Om Gud vill reser vi nästa höst till Wadhal Högfjellshotell i Gålå.

—————————-