MISSION

Brev från radiopastorn Hugo Nelson i Entre Rios

2014-03-30 19.42.27

Hälsningar till alla från Bolivia!

Vi tackar Gud för de senaste månaderna av arbete i Herrens vingård. Åtta nya människor har gett sina liv till Jesus. I slutet av mars blir det dop!

Den nya radioutrustningen är snart klar och då kan vi sända 2000W – 3 gånger kraftigare än den gamla som vi nu har.

Ministeriet för kommunikation skapar problem för oss på olika sätt men tillsammans med vår dotter Damaritz har vi lyckats ordna alla papper. Vi har också fått välvilligt hjälp av en ingenjör att få allt att fungera.

Vi upplever en ständig kamp med myndigheter som vill få kontroll över vårt radioarbete.

Vi är tacksamma att ni beder för oss!

Hälsningar familjen Nelson

Vi är glada för rapporterna från vår pastor Hugo i Entre Rios. Radioarbetet ger resultat. Kanske du vill bli en av dem som sponsrar radioarbetet som når ut över Chapare djungelområde? Välkommen med din gåva. Henry

———————————————–

Brev från Montero

Kära pastor Henry!

Vi hälsar dig med frid i vår Herre Jesus Kristus!

Först vill vi informera dig om att allt arbete här i Montero går mycket bra. Du skall veta att vi under förra året hade många andliga välsignelser i kyrkan, med dagisbarnen, med fadderbarnen och i vårt hem.

1) I kyrkan; eftersom många själar har vunnits för Kristus. Genom barnen har vi kunnat nå deras föräldrar och för oss är det en välsignelse. Tyvärr dog församlingens äldste; Pedro Vargas förra året.

2) Det är ett privilegium att ta hand om dagisbarnen. Vi lär dem att be varje gång innan vi äter och att det är Gud som ger oss maten genom vår gudmor Inez och andra.

Vi har även köpt in 24 stolar och 6 bord för dagiset med pengar ni sände oss.

3) Fadderbarnens föräldrar berättar att hjälpen från faddrarna gör att studieresultaten blir bättre. Med gåvorna har de kunnat köpa skolmaterial som skoluniformer och annan nödvändigt material. Tidigare kunde flera barn inte studera eftersom familjerna var stora med höga kostnader för de många barnen.

Några av barnen går nu i gymnasiet och är nästan färdiga med sina studier. De tackar och sänder många hälsningar.

Vi vill också informera dig om att de flesta av fadderbarnen kommer varje vecka till söndagsskolan där vi berättar om Kristus, Jesus vår Frälsare.

Pastor Fermin Vargas tjänar med förkunnelse och David Jr samarbetar med oss i allt Herrens verk. Han leder också en ungdomsgrupp och lär dem att spela olika musikinstrument.

Vårt jordbruksområde har mycket god jord. Vi har planterat kokosnötter, citrus och vissa andra fruktplantor. Vår gris har dött men innan fick hon 7 griskultingar som växer upp.

Tack så mycket för pengar ni sände till Davids operation av en fistel. Vi tackar Gud att operationen gick bra.

Vår vision för 2017 är att vinna själar för Kristus och ert stöd hjälper oss att nå dem med evangelium om frälsning.

Hälsningar till alla syskon och vänner som är en del av Kristen Gemenskap – över alla gränser.

David och Roxana Rivera

———————-

Många barn och unga tar emot Jesus i Bolivia

Skärmklipp 2017-03-08 09.57.05Våra utsända, familjen Medrano, ger regelbundet rapporter från Bolivia. Tillsammans med pastorsparet Carmen och Oskar Ledezma och deras dotter tar de del i arbetet både i Cochabamba som i Oruro och ValleGrande. Alla de tre församlingar räknar sig som dotterförsamlingar till Kristen Gemenskap – över alla gränser och har sökt registrering hos myndigheterna under samma namn.

Med Cochabamba – och församlingen där – som utgångsläge gör vännerna regelbundet besök upp till gruvstaden Oruro och till ValleGrande. Körtid med bil till Oruro är ca: 5-6 timmar, till ValleGrande det dubbla.

Medranos berättar om speciella satsningar på barn och ungdomar; speciella ungdomskonferenser samlar många. Det bästa av allt är att ungdomar blir frälsta och andedöpta.

I ValleGrande har församlingen förvärvat en kyrktomt och väntar på klarsignal för att börja bygga kyrka.

I Cocabamba, ValleGrande och Oruro är ca: 60 barn involverade i vårt fadderbarnsprojekt.

Jackeline och Miguel Medrano berättat också om en resa de gjort till Chapare.

Det blev besök i Montero hos familjen David Rivera och besök hos radiopastorn Hugo Nelson i Entre Rio. Hugo var på resa men hans hustru Genoveva var hemma. Tillsammans med dem besökte Medranos en grupp kvinnor som var samlade till bön och fasta. Miguel skriver: ”Det var trevligt att hitta systrar på ett möte av bön och fasta på en vanlig torsdag. Vi delade Ordet med dem och de hälsar alla till Sverige.”

Vännerna Medranos besökte också församlingen i Ivirgarzama och deras pastor; Alfredo Cruz.

Varmt tack till alla som stöttar vårt arbete och vännerna Medranos i offer och förbön!

———————-

Hälsningar från Barbro i Tyskland

I omkring 30 år har nu Barbro Ström arbetat i Tyskland. När jag första gången lärde känna familjen Ström i Gislaved var Barbro 4-5 år gammal. Bland de mer kuriosa minnena från den tiden var en tältmötesserie i Gislaved i maj månad med kyla och snö…

Barbro, den yngsta i barnaskaran ”förlorade” sig i Tyskland. Från barnevangelist till ordinerad pastor men fortfarande med stort hjärta för barnen. Ta del av hennes rapport.

thumbnail_IMG_0410_KHär i Dorsten har vi det bra. Fast vi bara har kommit till mitten av februari har vi redan haft några dagar av vår och även om man vet att den inte har kommit för att stanna, så känns de första varma dagarna alltid skönt.

Det har nu hunnit gå hela sju år sedan vi byggde om vår kyrka – en före detta järnvägsstation. Vi är fortfarande mycket glada och tacksamma över hur det blev. Att vi skulle få så mycket positiv reaktion på ombyggnanden hade vi aldrig kunnat tro. Redan från första början var vi överraskade över hur många gäster som helt plötsligt dök upp här hos oss. Även om inte alla alltid stannar här, så har vi varje år glädjen att konstatera att församlingen växer. I dag är gudstjänstlokalen igen ibland nästan för liten.

För drygt två år sedan hade jag ju förmånen att bli ordinerad till pastor inom tyska pingströrelsen. Ibland får jag frågan om det har ändrat mycket för mig. Egentligen inte. Jag är fortfarande huvudansvarig för vår barnverksamhet i församlingen. Där hör jag hemma. Vi har runt 50 barn som kommer på söndagarna och det är fascinerande att följa deras utveckling. Det är alltid en speciell glädje för mig när jag ser hur de som har gått igenom alla våra grupper hittar sin plats i församlingen.

En gång i veckan är vi på plats i en stadsdel. Det började som ett projekt där vi lekte med barnen i kvarteret två timmar i veckan. Nu är vi helt plötsligt hela familjer. Vi håller en ganska låg profil när vi är där. Många gånger har jag funderat på hur vi kan ändra det, men det har aldrig riktigt öppnat sig. I dag ser vi hur det ändå bär frukt. För människorna i stadsdelen är det i dag självklart att vi kommer från kyrkan. Och i det sammanhanget blir jag ofta presenterad som ”pastorn”, men med tillägget att jag inte är en SÅN pastor utan helt normal. Jag tar det varje gång som en komplimang.

Tillsammans äter vi kvällsmat och de frågar ofta om de får ta med fler personer till våra samlingar. Innan vi äter ber vi en kort bön och efter ett tag började enstaka barn fråga om de fick be. I måndags var det fyra barn som ville och vi låter alla som vill få be. Ibland säger de då att jag vet inte hur man gör och då talar vi alltid om för dem att de kan säga allt till Gud. I måndags var det för första gången även en mamma som bad! Det är kanske små steg , men när man ser hur många som gått från att vara mycket avvisande till att de nu tar kontakt med oss om något händer och ber att vi skall be för dem är fantastiskt. Jag ber att den utbecklingen skall gå vidare.

Hälsningar Barbro

—————————-

Hälsningar från våra medarbetare i Bolivia

Brev från Medranos

 

Miguel predikar

Miguel predikar

I slutet av augusti reste Jackeline, Miguel och Camilla Medrano till Bolivia för att finnas med i vårt arbete under en period. Har här glädjen att ge en färsk hälsning från dem.

Hälsningar och många välsignelser från Bolivia!

Kära vänner. Det var en underbar upplevelse att på nytt träffa syskon och vänner här i Bolivia. Under de här två månaderna har vi haft möjlighet att träffa barn, ungdomar och deras familjer; många som vi kände sen länge tillbaka och ”nya ansikten” som vi inlett bekantskap med.

Efter en något mödosam tid i skolan för vår lilla Camilla börjar hon förstå att det i vardagen handlar om att kämpa på två språk; engelska, och spanska som är landets officiella språk.

Vi har besökt Valle Grande under tre dagar 7-9 oktober och haft underbara upplevelser. Herren visade att han är mäktig då vi åkallar honom. Flera sökte frälsning, flera blev döpta, flera vuxna, ungdomar och barn fick del av den helige Ande. På detta härliga sätt höll församlingen sitt 8 års-jubileum!

Vägen tillbaka till Cochabamba blev som vanligt svår och mycket dammig då problem med torka drabbat hela landet.

Oruro besökte vi 29 och 30 oktober. Tillsammans med pastorsparet Carmen och Oskar Gonzales hade vi två intensiva dagar då vi försökte träffa de flesta familjer och barn som får hjälp från faddrar genom Kristen Gemenskap i Finland och Sverige. Vi hade ett härligt kvällsmöte på lördag och en välsignad gudstjänst på söndag förmiddag. Jag hade förmånen att få undervisa om att tillbedja Gud och att prioritera Jesus i våra liv. Och om det meningslösa i att härma världen med riter och ceremonier, som tex. Halloweenfest, vilket hela veckan dominerat Oruro.

Kära vänner, be speciellt för Oruro. Det finns en mörk och tung atmosfär över staden, fienden har sitt näste här. Överallt dyrkar folk det ockulta och offrar djur med sataniska riter. Att det för de flesta är helt naturligt är skrämmande.

Gud välsigne er alla som ständigt ber för oss.

En varm kram från Jackeline, Camilla och Miguel Medrano

***

Hej!

Jag, Jackeline vill gärna också vara med, med en hälsning till er alla, våra vänner.

Först vill jag berätta lite om atmosfären här i församlingen i Cochabamba. Vi ser många behov och kan naturligtvis inte tillgodo se dem alla.

Personligen träffar jag ofta Pastor Carmen för att eventuellt börja en del nya aktiviteter. Med hänsyn till hennes hälsotillstånd vill vi avvakta lite tills hon känner sig starkare.

Carmen är en stark ledare med mycket energi och engagemang i det hon företar sig. Vi trivs tillsammans och kommer bra överens, vilket är viktigt för det vi vill göra för Herren. Samtidigt vill vi vara försiktiga så dom inte skall känna som att vi vill ändra på deras rutiner.

Under resan till Oruro pratade vi lite om att församlingen i Cochabamba kanske skall ta initiativet att inbjuda vännerna från Montero då vår församling nästa år i januari planerar möten för barn och ungdomar i en stad som heter Sucre. Vi ber för detta så vår Herre får verka som han vill.

Tack Henry för all hjälp du gett oss som familj. Hälsa alla så gott och speciellt Inga-Lill; vi bär henne alltid inför Herren.

Kramar från mig; Jackeline.

Jackline delar ut gåvor

Jackline delar ut gåvor

 

JULGÅVOR till barnen
i Bolivia

 

Också detta år sänder vi julgåvor till barnen i Bolivia. Det gäller fadderbarnen och barnen på dagiset ”Inez”. Dessutom brukar generositeten även få sträcka sig till flera barn som inte direkt är i våra projekt men finns i församlingarnas närområde.

 

Pastorsfamiljerna vill vi gärna också ge en uppmuntran och självfallet då våra direkt ansvariga pastorsfamiljer; Riveras i Montero och Gonzales i Cochabamba.

 

Tack för att ni vill låta ert goda hjärta tala!

 

Evald mötte sitt fadderbarn

Evald med sitt fadderbarn

Evald med sitt fadderbarn

Evald Rönnlund är en av många som har fadderbarn i Bolivia. Men en av få som det blivit förunnat att träffa sitt fadderbarn. ”Som att träffa min egen dotter” säger Evald om mötet med henne. Ett möte fullt av känsla och värme.

 

 

 

 

———————————————

Vi sänder ut arbetare till Bolivia

2015-08-22 16.53.45

ARBETE VÄNTAR I BOLIVIA, Henry Holmberg med Jackelin, Camila och Miguel Medrano.

Under ett års tid skall Jackelin och Miguel Medrano arbeta för oss i Bolivia. Vårt arbete behöver stöd och vi ser det som en stor förmån att få sända dem ut. De kommer att bosätta sig i Cochabamba och finnas med i arbetet i församlingen där Carmen och Oskar Ledezma/Gonzales med dottern Shirley är ansvariga men också resa ut i landet en hel del. Bland annat besöka våra församlingar i Oruro och ValleGrande. Medranos skall också se över vårt arbete i Montero och uppmuntra familjen Rivera i deras arbete med fadderbarn, barndagis och församlingsbyggande. Kort sagt får Medranos gå in i en betydelsefull tjänst med översikt och utveckling för vårt fortsatta arbete. I arbetsprogrammet ingår även själavård och uppmuntran för våra medarbetare.

Dottern Camilla skall det närmaste året gå i spansk/boliviansk skola.

Vi uppmuntrar alla att vara med i förbön för Medranos.

Eftersom det för Kristen Gemenskap – över alla gränser innebär en betydande ekonomisk satsning att sända dem ut vädjar vi om och inviterar alla att vara med och stötta ekonomiskt.

Deras underhåll, flygresor och inte minst en stark och fungerande bil kommer att kosta en hel del.

Tack till alla som vill vara med och stötta oss i detta!

Vi skall sedan få kontinuerliga rapporter framöver från Medranos.

Under konferensen på Götabro gav Medranos sina vittnesbörd i tal och sång och sedan avskildes Camilla, Jackeline och Miguel för sitt uppdrag.

thumbnail_DSC_0062Magnus och Andrea – nya medarbetare för kontakten mellan fadderbarnen – faddrarna

Vi passar på att gratulera Andrea och Magnus som i början av juli gifte sig. Andrea är brasilianska men behärskar såväl portugisiska som spanska. När sedvanliga hälsingar från fadderbarnen till sina faddrar i Sverige/Finland börjar strömma in har vi god hjälp med översättningarna att se fram emot. Översätter från spanska och Magnus skriver ut det på svenska.

Ytterligare en dam bosatt i Strömsund har gett löfte om hjälp med översättning av fadderbarnsbrev. Vi ser fram emot att få presentera henne senare.

Andrea och Magnus; Välkomna in i Kristen Gemenskaps arbetsteam!

————————————————————–

Glädjande rapporter från vårt
barn- och ungdomsarbete i Bolivia

2017-08-15 07.09.32

Vi har glädjen att kunna rapportera att barn och ungdomsarbetet i Bolivia bär frukt. Vid vårt besök i november 2015 kunde vi konstatera en ökad närvaro av den yngre generationen. Detta speciellt i Cochabamba, Oruro och ValleGrande. Många av de första barnen i vårt fadderbarnsprojekt har nu vuxit till i både ”ålder och visdom” och börjar bli vuxna. Många av dem var nu engagerade i församlingarna och tog ansvar i arbetet på många olika sätt. Somliga var ledare för barngrupper, andra ledde lovsång och åter igen andra var engagerade i servering eller i andra praktiska uppgifter.

Jackeline och Miguel Medranos stannade kvar i Bolivia ett par månader extra då vi andra reste hem och hann bl.a. vara med på en barn- och ungdomskonferens i församlingen Communiad Cristiania i Cochabamba. Vårt pastorspar Carmen och Oskar Gonzales åkte upp till Oruro respektive Vallegrande och hämtade ned ungdomar med buss till Cochabamba. (Inte nästgårds precis; från Vallegrande till Cochabamba är det en bussresa på ca: 12 timmar på mycket dåliga vägar dessutom). I Cochabamba samlades sedan ca: 70 ungdomar till konferens. Självfallet lek, idrott och gemenskap men Medranos berättar också om stark Gudsnärvaro i samlingar med lovsång, undervisning och förbön. Vid vissa tillfällen blev många unga helt utslagna av Andens kraft och inte bara utslagna men uppfyllda av den Helige Ande.

IMG_6051.jpegCarmens dotter Shirley (bilden) har nu gått in som medarbetare till Carmen och Oskar i Cochabamba.

I Montero har David Jr. (bilden ovan) på samma sätt gått in i arbetet som medarbetare till sina föräldrar Roxana och David Rivera. David Jr. tar tillsammans med sin syster Lissy ansvar för bl.a. barnarbetet i Montero. Vi tror att det är mycket bra att en ung generation kommer in i ansvar i arbetet.

Vår radiopastor Hugo Nelsson i Chapare skriver att man önskar nå fler ungdomar men ändå fått en möjlighet att besöka skolor i området och den vägen nått många. Hugo berättar också att under 2015 fick man döpa 5 ggr. Vi uppmanar till fortsatt förbön för hans hustru som är drabbad av cancer. På en av bilderna är det hon som tillsammans med en broder i församlingen står ute i vattnet tillsammans med dopkandidater.

Också i ValleGrande har man hållit dop.

——————————————————————————

BOLIVIA – i våra hjärtan

Torwald Bergström har tidigare berättat om deras intryck av resan till Bolivia som vi gjorde i november 2015. När Inger och Torwald reste hem efter vårt besök i Cochabamba fortsatte vi andra (kusinerna Evald och Sven Rönnlund från Finland fanns med hela tiden) till först ORURO, sedan till VALLEGRANDE.

Mat, god och närande mat...

Mat, god och närande mat…

På båda dessa platser arbetar vi med församlingsbyggande. Vårt pastorspar; Carmen och Oskar Gonzales i Cochabamba ansvarar för och reser regelbundet och besöker församlingarna. På båda platserna har vi också ett fungerande fadderbarnsarbete. Det gav sig uttryck i mötena med väldigt många barn och ungdomar närvarande. Fantastiskt roligt och uppmuntrande var att så många av fadderbarnen nu vuxit upp och i sin tur aktivt tar del i arbetet; en del med de yngre barnen, andra ledde lovsång och andra åter i många praktiska saker som vid servering, kollektering osv.

På begäran sjöng "svenskarna" "Han är min sång och min glädje".

På begäran sjöng “svenskarna” “Han är min sång och min glädje”.

ORURO ligger nästan på 4000 meters höjd över havet. Kontrasten från fukten och värmen nere i Chapare upp till det mer på grund av höjden syrefattiga och på kvällar och nätter relativt kalla klimatet uppe i bergen var mycket stor.

Oruro är en stor gruvstad och en kraftigt växande sådan. Ockultism, spiritism och satanism med bl.a. dyrkan av ormen! men med ett stort katolskt inflytande gör Oruro mycket speciellt. Men också här finns växande evangeliska församlingar. Vår församling är en av dem. Vi fick några härliga möten med barn och vuxna i det ganska kylslagna vädret. Några tog emot Herren till frälsning och många sökte förbön för andra behov. Som kompensation för det något kalla blev vi en dag lotsade till varma källor i närheten för uppfriskande bad i varmt, härligt vatten…

För att försöka hinna med en vilodag innan besöket i ValleGrande blev det nattkörning efter sista mötet i Oruro ned till Cochabamba.

Mötesbild från Vallegrande.

Mötesbild från Vallegrande.

Den ”genaste” vägen från Cochabamba till ValleGrande bjöd på det mesta; underbart vackra vyer, dimma och regn i bergen som gjorde vägen lerig och hal och nästan oframkomlig, vägarbeten och kort sagt; fruktansvärt tröttsam! Efter ungefär 14 timmar var vi ändå framme! Det enkla hotell som erbjöds oss påminde mest om ett fängelse. Som curiosa kan jag berätta att nätterna var rejält kalla också i ValleGrande. Eftersom hotellet helt saknade värme blev det att sova fullt påklädd med extra filtar över sig.

Vår församling (när jag skriver vår församling menar jag en av de församlingar som registrerats under vårt namn och ser Kristen Gemenskap – över alla gränser i Norden som sin ”moder”) firade 10-års jubileum och det var festligt och härligt. Vi fick några starka och härliga samlingar då många mötte Gud. För mig var det speciellt roligt att igen möta flera av vännerna som jag vid ett tidigare tillfälle haft glädjen att döpa. Bland dem fanns en av våra fadderbarn; Rodrigues, som jag står tillsammans med på en av bilderna. Rodrigues föddes med fötterna felvända men fick hjälp med operationer så att i dag är hans fötter rättvända och han går tämligen obehindrat. Hans far och mor är nyligen insatta som pastorspar i församlingen.

Varje gång man lämnar Bolivia är det som om en bit av hjärtat blir kvar. Tack vänner i Bolivia för några underbara, händelserika och tröttsamma dagar!

Varmt tack till Jackeline, Miguel och Camilla Medrano och Jackelines syster Kateryne som fanns med hela tiden, planerade, ordnade och tolkade. Gud välsigne er!

Vill uppmana alla våra vänner i Kristen Gemenskap – över alla gränser till förbön för vårt pågående arbete i Bolivia.

Bed för fadderbarnen, barndaghemmet ”Inez”, pastorerna vi stöttar och församlingarna.

Bed för Hugo och radioarbetet i Chapare.

Bed för Libertad och arbetet bland ungdomar på glid in i narkotikahelvetet.

Tack för dina offer – vi behöver dem och tackar Gud för möjligheterna det ger oss att verka för vår Herre. Flera satsningar, bl.a. på kyrkolokaler i Cochabamba, Oruro och ValleGrande ligger framför. Vi skall återkomma om detta.

Henry Holmberg

EKONOMISKA BEHOV

Just nu har vi stora behov för vårt arbete i Bolivia.
Barndaghemmet, matbespisningen och församlingsarbetet i Montero behöver en bil. Vi har bejakat renoveringen av en begagnad bil som nu har förts till en verkstad för motorbyte och är mycket tacksamma för ekonomiskt stöd för detta.
Vidare behöver barndaghemmet och matbespisningen en ny större spis och en del nya kastruller och tillbehör för köket.
Tack till er alla som ekonomiskt stöder vårt arbete.

————————————-

Maten tillreds under nog så enkla förhållanden.

Maten tillreds under nog så enkla förhållanden.

Bolivia ett öppet land med stora behov

Så var vi på väg till Bolivia. Till det land och de platser där Kristen Gemenskap finns med för stöd och hjälp. Många av våra vänner i Sverige och Finland har fadderbarn eller ger stöd till pastorer och evangelister. Nu fick vi ett nytt tillfälle att besöka några av församlingarna för att se vad Gud gör. Här följer några av intrycken från vår resa.

Pastorsparet Oskar och Carmen Gonzales i Cochabamba.

Pastorsparet Oskar och Carmen Gonzales i Cochabamba.

De första dagarna var vi i Montero. Det var en stor glädje att få möta pastorsfamiljen David och Roxana Rivera på nytt. Det är fint att se dem i full verksamhet med församling, barndaghem, fadderbarn och matbespisningar. Hela familjen är engagerad, tillsammans med flera andra i församlingen. Vi är glada att de nu vuxna barnen i familjen går in i arbetet så bra. Det behövs, eftersom arbetsbördan för David och Roxana är så stor.

Jackeline och Miguel Medrano ordnade, ledde oss och tolkade.

Jackeline och Miguel Medrano ordnade, ledde oss och tolkade.

Vi medverkade på ett antal möten både i staden och i en utpostkyrka i en by på landet. Vännerna är med och sjunger och prisar Herren och det är så mottagligt för Guds ord. Vi såg också villigheten att tjäna, då man lagade mat med enkel utrustning i anslutning till mötena.

Det var gripande att lyssna till en mans vittnesbörd i utpostkyrkan. Han hade tidigare varit fast i droger och varit ett orosmoment där han drog fram. Så blev han frälst och befriad från allt det gamla och kunde nu prisa Gud och ge ett härligt vittnesbörd. Gud gör under!

Även denna gång besökte vi fängelset i Montero. På häktesavdelningen för grova brottslingar fick vi ge ett vittnesbörd och inbjudan till frälsning. Ett antal män bejakade inbjudan och vi bad frälsningsbönen tillsammans. David Jr är på återkommande besök i fängelset för att ge Guds ord och också något att äta. Ett fint arbete som Gud ser med välbehag på!

"Natascha" - missionens egen sugga som är hur nyttig som helst...

“Natascha” – missionens egen sugga som är hur nyttig som helst…

Ja, mycket finns att berätta! Om behoven av bättre utrustning i köket till daghemmet, om behov av hjälp med ekonomin för att göra bilen körduglig igen och andra praktiska frågor. Vi har lovat, och delvis redan sänt pengar till olika behov. Och vi är tacksamma för ert stöd och hjälp, både ekonomiskt och med förböner.

Så kan vi hälsa från Natasha! För ett par år sedan kom idén att skaffa en gris. Med svenska pengar blev det en präktig sugga. Hon har på sitt sätt bidragit till ekonomin genom att föda kultingar (grisbarn). Nu var det dags igen. De trodde det skulle hinna ske under vårt besök, men det blev lite senare. Natasha är numera stadsgris och bor i pastorsfamiljens trädgård.

På resan genom Chapare, utkanten av djungelområdet Amazonas, stannade vi till hos radiomissionären Hugo Nelson. Hans sändningar av evangelium pågår för fullt, cirka 16 timmar radio och några timmar TV per dygn. Han kan alltid vittna om vad programmen får betyda – att evangelium går ut i svårtillgängliga trakter och att människor blir frälsta. I ett Nyhetsbrev nyligen hade vi också med en bild från en dopförrättning för människor som blivit frälsta genom radion. Bed för Hugo Nelson och hans familj som alla är engagerade för detta.

Pastorsparet Roxana och David Rivera i Montero.

Pastorsparet Roxana och David Rivera i Montero.

Så ger vi en hälsning från Ivirgarzama, en stad där vi hade möten några dagar. Det var oerhört varmt, men människor samlades och många ville ha förbön. I mötena var det en majoritet med indianursprung av quechuagruppen. Framförallt kvinnornas klädsel är speciell. De är mycket hjärtliga och finns med i intensiv lovsång och dans. Härligt att höra sången på deras eget språk, quechua.

Vi mötte på vår resa pastorer från flera olika församlingar. Vi är glada för gemenskapen och uppmanar också  till förbön för de församlingar vi har kontakt med – det är ganska många. Gud verkar, samtidigt som det finns stora frågor om färdvägen framåt för församlingarna.

Så kom vi så småningom till Cochabamba – efter resor över höga berg och på serpentinvägar.

Vi hade en bra chaufför, Miguel Medrano. Familjen Medrano är från Bolivia, med bor numera i Göteborg. De var nu med i Bolivia, ordnade med vår resa och tolkade på ett förträffligt sätt.

Miguel är känd i församlingarna i Bolivia och familjen betyder mycket för vårt arbete där i fortsättningen.

Det blev ett kärt återseende av pastorsparet Carmen och Oscar Gonzales, som leder arbetet i församlingen, men som också reser över ett stort område för att sprida evangelium och ge ett antal församlingar stöd och hjälp. Vilka underbara Herrens tjänare! De har stora arbetsuppgifter, men hinner samtidigt med att ge tid för den enskilde, som behöver speciell hjälp. Carmen sköter också kontakterna med många av våra fadderbarn i detta område. Bed för våra vänner!

Vi hann med några möten i Cochabamba. Många människor samlades, flera än vid vårt förra besök, och många fick möta Gud. Sången och lovprisningen var stark (både andligt och ljudmässigt) och det går inte att ta miste på äktheten och den andliga friskheten.

Vi har tidigare berättat om Libertad, hemmet för hjälp till pojkar som hamnat i drogberoende.

Genom Libertad (betyder frihet) får de hjälp att börja ett nytt liv utan drogberoende och att slussas in i samhället på ett positivt sätt. Vi besökte två av hemmen för detta arbete, som nu finns på nya platser och med lite ändrad struktur, Bed också för detta arbete, bed att Jesus får stå i centrum för arbetet. Det är ju bara i hans namn som det finns en verklig frihet!

Torwald Bergström 

———————————————

Vi satsar på Bolivia

Jag vill invitera er alla att tillsammans med oss satsa lite extra på vårt arbete i Bolivia.

Barnen väntar på sin söndagslunch.

Barnen väntar på sin söndagslunch.

I november (2015) besöker jag Bolivia för möten, seminarier och några crusades. Montero, Chapare, Cochabamba, Oruro och ValleGrande är platser som skall få besök. Vårt arbete växer oavlåtligen och behöver en översyn av oss. Samtidigt vill vi uppmuntra våra medarbetare och se över deras välmående och ekonomiska situation. Fadderbarnsprojektet, matbespisningen, barndagiset ”Inez”, vårt jordområde utanför Montero för odling av köksväxter och grisfarm, radioarbetet i Chapare, arbetet i Libertad bland unga narkomaner, våra pastorer vi understöder…. Många saker väntar på oss.

Just nu är vi mycket tacksamma om våra vänner och gåvogivare vill satsa lite extra med tanke på kostnaderna för de seminarier och möten som planeras, resor till och inom landet, tolkarvoden m.m.

På grud av försämrad dollarkurs har våra kontinuerliga utbetalningar till fadderbarn, matbespisning, barndaghem och pastorer fördyrats, varför vi också tacksamt tar emot extra gåvor för att kompensera detta.

Med mig till Bolivia i november reser Inger och Torwald Bergström samt Evald och Sven Rönnlund. Alla åker ner på egen sold och betalar själva sina resor och uppehälle. Jag är glad och tacksam att få dem med på resan. Som tolk och samordnare följer Jackeline och Miguel Medrano med.

Som vi brukar skall vi också i år i december sända extra julpengar till barnen och pastorsfamiljerna. Tack för din generositet också med tanke på detta!

Henry Holmberg

Bolivia

 

 

 

 

 

———————————————————-

FADDRAR – se hit!

På grund av försämrad dollarkurs (alla våra utbetalningar till Bolivia sker i USD) har vi beslutat om en, visserligen mariginell, men ändå något höjd månadsavgift för fadderbarnen från 190:- till 210:-. Detta för att barnen skall få den hjälp de fått tidigare. Jag är säker på att alla har förståelse för detta.

Vi har också några ”lediga” barn som väntar på sin alldeles egna fadder. Kanske du vill bli en fadder och hjälpa ett barn med skolgång. Fadderavgiften är i första hand tänkt för skolavgifter, skolböcker, ibland vid behov till skor och kläder.

————————————————– 

Kristen Gemenskap – över alla gränser presenterar

 Libertad – frihet

I de senaste åren har Kristen Gemenskap – över alla gränser utvidgat sitt engagemang i Bolivia och börjat engagera sig i ”LIBERTAD”, ett arbete med avsikt att hjälpa ungdomar i drogmissbruk från ett liv på gatorna till ett mer människovärdigt liv.

CLAS-GUNNAR AXELSSON, som det mesta av sitt liv arbetat som missionär i Bolivia, och som funnits med i arbetet och i dag är ordförande för PSU; en svensk förening med säte i Göteborg berättar att rehabiliteringsarbetet ”LIBERTAD” har en intressant start.

För ca: 30 år sedan fanns en syster i Cochabamba vid namn Anna-Maria. Anna-Maria var själv rullstolsbunden men hade ett stort hjärta för barn och ungdomar som hamnat i drogmissbruk. Med en gryta mat, som hon och hennes hembiträde kokade, sökte hon upp ungdomarna på gatorna.

Vid ett tillfälle gjorde polisen en razzia och slängde ett 30-tal av dem i ”polisarresten”. Situationen där var grym. Den som använder droger känner inte hunger men frånvaron av droger i arresten gjorde att ungdomarnas hunger blev förskräcklig. Anna-Maria åkte dit med sin matgryta och borgmästarens fru engagerade sig också. Hon gav Anna-Maria en utmaning; ”Om jag hyr ett hus tar du då hand om dessa ungdomar så de kan börja ett nytt liv”?

Anna-Maria tog utmaningen och grunden till ”LIBERTAD” var lagd.

Många vindar har blåst över projektet sedan dess men också många ungdomar har fått hjälp.

En av dem är JUAN CARLOS. Hans egen berättelse kan du ta del av nere på denna sida.

För 15 år sedan var han fullständigt utslagen efter 16 års drogmissbruk och ett hårt liv på gatan. Efter ett personligt möte med Jesus kunde han börja ett nytt liv. I dag är Juan ledare för arbetet, brinner för de utslagna och gör en mycket gedigen insats.

Arbetet delas in i 3 etapper; första tiden på centret i Cochabamba, sedan några månader på ”Libertad” nere i Chapare, tredje etappen för att involveras i arbetslivet (en del får arbete i Juan Carlos byggföretag) eller fortsatta studier i Cochabamba.

Myndigheterna är inte alltid så positiva till kristna rehabiliteringshem. Tillstånd för driften kräver därför läkare, psykologer och sjuksköterskor inkopplade vilket får driftskostnaderna att stiga.

Framför allt behövs det många förebedjare så ungdomarna får göra andliga upplevelser som ger dem kraft att bryta med det gamla livet.

Allt enligt Clas-Gunnar.

Henry Holmberg

————————————————————————————-
Skärmklipp 2015-08-19 14.46.05

Vi vill presentera för er Juan Carlos. Han är ansvarig för det rehabiliteringsarbete för unga narkomaner som Libertad är en del av. Vi bad honom presentera sig för oss.

Mitt namn är Juan Carlos Chavez Ramirez. Jag föddes 1963 i Cochabamba i en övre medelklassfamilj och fick min utbildning i katolska prästskolan La Salle.

1981 slutade jag gymnasiet och tog flygcertifikat och började flyga en Cessna 210 för en vän som var inblandad i narkotikahandel och själv kokainkonsument.

Så började mitt eget liv i narkotikahandel och narkotikakonsumtion. I den tiden med militärkupper i landet hade ingen kontroll över narkotikahandeln. Min väg med droger förde mig från Cochabamba till Santa Ana de Yacuma; ett område i ett län som heter Trinidad.

Efter en tid bodde jag som knarkare under broarna, utan pengar och arbete. De närmaste åren levde jag ett hårt kriminellt liv med rån och överfall…

Så blev jag kopplad till ett rån där jag skjutit ned en person och stulit hans bil. Jag greps för rån och försök till mord (grovt rån) men domaren visade välvilja och gav mig en chans till rehabilitering på en institution som hette RETO JUVENIL (Teen Challenge).

På så sätt lärde jag känna Gud och fick ett underbart möte med honom. Mitt liv förändrades. Jag tog sedan ett licensiat i psykologi med inriktning på demens, missbruk och drogberoende, startade mitt byggföretag MIMI Bygg och fastigheter och blev parallellt med det ansvarig för Reto Juvenil, institutionen där jag själv blivit rehabiliterad.

2006 kom jag med i president Evo Morales regering – först i ämbetet med det nationella ansvaret för äldre i Bolivia, sedan som chef för enheten GENERATION BOLIVIA med ansvar för alla generationsfrågor omfattande barn, tonåringar – äldre och funktionshindrade.

Under 2005 började jag också i projektet PGB = Projekt Gilead Bolivia där jag i dag är ordförande.

Juan Carlos

(Projekt Gilead Bolivia har sitt rotsystem i församlingen Gilead i Göteborg. Pastor Jean-Erik Mårtensson, missionär Clas-Gunnar Axelsson och många fler har varit och är involverade i projektet.)

———————————————————————————————
FLER UNDERSTÖDJARE  

PICT0113

Vi söker delunderhåll för den blinda sångarpastorn Heraklio Temo. Kanske någon känner maningen att stötta denna välsignade sångarbroder ekonomiskt.

Vi söker också nya faddrar för ett 10-tal barn från Montero i Bolivia som i det sista kommit med i vårt fadderbarnsprojekt. För 190:- i månaden ger du ett barn möjlighet till skolgång.

På bilden en representant för yoqi-stammen i Bolivia.

 

MISSIONSRESA TILL BOLIVIA

Om Gud så vill skall jag i april på nytt besöka Bolivia. Vårt arbete i Bolivia växer och vi behöver se över vårt engagemang. Våra medarbetare behöver också uppmuntran och råd i viktiga frågor. Samtidigt blir det mötesbesök i församlingarna. Montero, Chapare, Cochabamba, Oruro och Valle Grande är platser där vi just nu arbetar och samtliga platser väntar besök. Tack för förböner! Vi behöver era förböner redan i planeringsstadiet! Förväntar också en stark ekonomisk respons från er alla för kostnaderna. Tillsammans kan vi göra en betydande insats!

Henry Holmberg

————————————————————————————

BREV FRÅN BOLIVIA  PICT0046

David och Roxana är våra medarbetare i Montero med ansvar för många fadderbarn, daglig matbespisning till fattiga barn innan de börjar dagens skolarbete. Roxana är också föreståndarinna för barndaghemmet ”Inez”. David leder församlingsarbetet i Montero tillsammans med några medarbetare. Flera utposter räknas in i hans arbete. I närheten av Montero finns också det jordområde Kristen Gemenskap – över alla gränser köpt in för odling av köksträdgårdsväxter. Där bökar också några grisar som hör till projektet.

Det kom ett brev från pastorsparet David och Roxana Rivera i Montero, BOLIVIA

”Kära pastor Henry. Det är angenämt för oss att ge dig en kärleksfull hälsning och önska dig tusen välsignelser och outtömlig glädje i vår Herre Jesus Kristus. Hoppas att du gläder dig i din älskade familjs gemenskap.

Kära pastor, tiden har flugit iväg sen den senaste gången du besökte oss här i Montero. Det är verkligen sant att vi saknar dig. Det var en underbar tid vi hade tillsammans med dig, pastor Torvald och pastor Gunnar.

Pastor Henry, detta är orsaken till att vi vill ge dig en uppriktig och hjärtlig inbjudan att åter igen besöka vår kyrka ”Bönens Hus” i Montero, Bolivia. Vi vill betona att dina besök i Bolivia har varit och kommer att vara till stor välsignelse både på det andliga och sociala området.  Detta genom ditt exempel på hängiven tjänst i Guds verk och den stora kärlek och ömhet du visat de fattiga barnen.

Kära pastor Henry. Vi vill passa på att sända våra innerliga jul- och nyårshälsningar. Snälla, ge en julhälsning till alla syskon i församlingen och till alla som är en del av projektet här i Montero. Må Gud välsigna dem och återgälda dem tusen gånger det de investerat. Det är vår uppriktiga bön varje dag.

Jag skall inte göra detta brev längre men vill avsluta med mina uppriktiga och innerliga hälsningar till dig från oss och vår familj. Kärlek från två tjänare i Kristus Jesus! ”

David och Roxana Rivera

———————————————————————————–

Hälsning från PAKISTAN

Bönegruppen i Skellefteå med Tommy Ström som pastor har tagit ansvar för 2 pastorer; radiopastorn HUGO NELSON i Bolivia och Pakistan. Vi fick en rapport från Pakistan genom MARTIN KARLSSON i Byske Fria Församling. Byske Fria Församling förmedlar understödet till pastorer i Pakistan. En rapport som jag här låter gå vidare:

En hälsning från vårt missionsfält i Pakistan.

Medias rapport om den brutala förföljelsen av de kristna i Pakistan säger oss att våra evangelister och församlingar behöver vårt stöd. Pakistan säger sig ha religionsfrihet, en religionsfrihet som inte följs. Vi ser en ökad aktivitet i världen av islamistisk extremism. Folket i muslimländerna, som drabbats av terrorister säger; ”om detta är Islam vill vi inte ha den.” Trots förföljelse kommer tusentals muslimer, i länder som domineras av Islam, till tro på Jesus som Guds son. Länder där det bara funnits en handfull kristna har i dag flera levande församlingar.

När vi talar om väckelse och hur människor kommer till tro i Sverige, så handlar det om en stor procent invandrare från muslimska länder. Församlingar som har varit nära att tyna bort och dö har blommat upp när flyktingar kommit till tro på Jesus. Det är en utmaning och ett hårt arbete för församlingarna. Öppenheten är stor, men kultur och språkbarriärer kan ibland vara svåra att komma över. En annan utmaning är rörligheten bland invandrarna. Efter positivt besked att få stanna i Sverige flyttar man till andra orter. Så har varit fallet på vår ort, men det har också inneburit att vi fått sända ut missionärer till andra platser i Sverige och Europa. Låt oss fortsätta att ivrigt be för muslimer i Sverige och andra länder.

Tillbaka till Pakistan. I den sista rapporten från pastor Anwar Yonas berättar han om hur arbetet fortgår enligt ”schema” i församlingarna. Två nya medlemmar har lagts till arbetsteamet; en pastor och en evangelist. Man har börjat med möten på fyra nya platser; Ladhar, Saraj Wali, Kotli honeysing och Parsia. På två platser har man startat öppna teologiska seminarier. Under våren kom flera till tro, på försommaren blev ett hundratal frälsta och 13 döptes till Kristus. Särskilda ungdomsmöten hölls under juli månad, som samlade ungdomar från flera platser.

Pastor Tabeet, som är en av de nya medarbetarna, håller i de teologiska seminarierna. Hon har gått två år på bibelskola och har stor erfarenhet från flera år i tjänst för Herren. Hon är en smord Herrens tjänarinna och har varit ett lyft för Hujji Ministries arbete.

Tabeeta har just nu inget underhåll och Hujji Ministries sänder ut en förfrågan om det finns någon som vill stötta henne ekonomiskt.

Tack för din trofasthet i bön och givande!

Guds välsignelse!

Martin Karlsson, Byske Fria Församling

———————————————————————————-

TACK FRÅN ARUSHA

Från ARUSHA, Tanzania fick vi av HANNA NYMAN en fasebook-hälsning:

”Tack också för julgåvan till festen för barnen och de gamla i vår by! Det var mycket uppskattat! Ca.130 – 150 barn och ca: 80 gamla bjöds på mat. Vi kunde också ge julgåvor! Gud välsigne er!”

Hanna och Jan-Erik Nyman (son till missionär FRED NYMAN) arbetar i missionens tjänst och är bosatta i NGARANTONI som sedan lång tid varit centrum för bl.a. IBRAs arbete i Öst-Afrika.

———————————————————————————

Stor mottaglighet för Ordet i Kasulu, Tanzania

 Besöket i Kasulu är över och vi försöker summera det hela.

Kasulu ligger nära Tanganyikasjön i Kigoma-distriktet. Hit var jag inbjuden för crusade. Församlingen som var vår värd är med i FPCT – Free Pentecostal Church of Tanzania där vår gode vän och medarbetare ELIAS SHIJA är generalsekreterare. Ett samfund med ca: 450.000 medlemmar med många församlingar i stark tillväxt. Lägg så till att FPCT bara är ett av kyrkliga samfund eller fria församlingar och vi får en bild av ett Tanzania verkligen berört av Guds Ande till stark väckelse.

PICT4970

 

 

Utomhusmötena samlar människor i stora skaror

 

 

 

Ett crusade innebär daglig undervisning varje förmiddag och ett stort väckelsemöte i det fria varje eftermiddag.

I seminarierna berörde jag ämnen som Smörjelsen – Den Helige Ande, Församlingen – en byggarbetsplats, Tungans makt m.m.

Crusademöten inramas av mycket sång och musik. Körerna avlöser varandra. Jag konstaterar att musikanterna blir allt skickligare från gång till annan då jag besöker Tanzania. När körerna sjunger åtföljs sången av gungande och i sig talande kroppsrörelser och ofta av dans. Noterade också att mötesledaren ledde samlingarna med både vishet, humor och stark smörjelse.

Varje kväll såg vi skaror söka frälsning! Så många av dem som det var möjligt att nå fick lämna sina adresser till utsedda medarbetare för att göra uppföljningsarbetet så effektivt som möjligt. På avslutningsdagen annonserades redan att undervisning av nyfrälsta skulle börja följande dag. Hur många som tog emot Herren vet Gud allena men vi vet att på en annan plats i en annan församling nära nog fördubblades medlemsantalet efter en veckas crusademöten. Kanske skall vi snart få rapport om en stor dopförrättning i Kasulu!

PICT4981

 

 

 

Unga och gamla söker Gud.

 

 

Inslaget av barn i mötena var frapperande stort. Och barnen var alltid först att söka Gud när tillfälle gavs. Vid ett tillfälle gavs också ett speciellt tillfälle för barnen att få förbön då hundratals barn stormade fram. Vi konstaterade då att barnen – ungdomarna är Tanzanias framtid.

Förbön för sjuka är obligatoriskt. Efter predikan följer inbjudan till frälsning och sedan bön för sjuka då samtliga närvarande pastorer sprider sig ut bland de sökande i full aktivitet och förbön. Här gäller ”I Jesu namn” och inget annat! Vi förväntar oss flera härliga rapporter från Kasulu om helandeunder!

Söndagens förmiddagsgudstjänst inne i kyrkan blev något av ett crescendo. När vi kom var kyrkan redan absolut fullsatt av folk. Någon av körerna sjöng. Sällan har jag varit med om en så stark Gudsnärvaro – hela lokalen var som ”laddad.”

Det är brukligt i Tanzania att tillresta gäster får berätta vad de heter och var de kommer ifrån. En av dem berättade att hon blivit bokad från en sjukdom hon haft. En annan sa sig kommit för att bli frälst! Redan i början av mötet steg tre kvinnor fram och ville ta emot frälsning!

Vi välsignar församlingen med dess pastor och medarbetare och tackar Gud för ett väl genomfört crusade. Pastor Elias Shija var som vanligt utomordentligt följsam tolk.

Att vi till de flesta samlingarna från vårt logi fick poliseskort med bilens blåljus påslagna får vi räkna som lite kuriosa. Distriktets polischef gav oss den ynnesten och var själv med sina mannar närvarande vid de flesta samlingarna.

Varmt och stort tack till er alla som med förbön och offer möjliggör oss att genomföra såna här satsningar. Ni har stor del i resultatet. Tack också till broder Sven Rönnlund från Kvevlax i Finland som var stimulerande och välsignat sällskap på resan. God bless!

”…den som sår och den som skördar kan glädja sig på samma gång.” Joh.4: 36

Text: Henry Holmberg

————————————————————————————————–

Senaste nytt från Tanzania

TeddyochEliasElias och Teddy Shija besöker Sverige och Finland
Teddy och Elias Shija är sedan många år tillbaka våra vänner och välkända för många i Norden. Elias har i många år varit vår samordnare för insatser vi gjort i Tanzania och tolkat oss i seminarier och crusades. Under några veckor i mars – april besöker Teddy och Elias Sverige och Finland.. Missa inte att besöka något av tillfällena du har att lyssna till dem!

Vi söker understödjare för två pastorsfamiljer i Tanzania. Båda är nära medarbetare till Elias Shija och församlingen i Tabora som Elias är ansvarig för. Vill du bli understödjare för en pastor med 500 SEK i månaden? Eller kanske ett delunderhåll med 250:- i månaden? Väckelsen går fram i Tanzania som aldrig förr och församlingarna växer vilket kräver fler och fler arbetare.

Ulyankulu – Taken lagda på två kyrkor
Glädjande nog kan vi nu meddela de två kyrkor i Ulyankulu vi lagt tak på nu står färdiga. Vi hoppas vid nästa besök i Tanzania (kanske i augusti) få se kyrkorna som vardera skall rymma runt 3000 personer.

Tack från Ngaramtoni
Genom missionär Fred Nymans försorg kom det ett tack från Ngaramtoni för en gåva vi hade glädjen att förmedla till behövande familjer där vid jultiden.

————————————————————

Skärmavbild 2014-03-13 kl. 14.03.04Carmen och Oskar Gonzales i Cochabamba har skickat hälsningar och skriver: Projektet Kristen Gemenskap i Bolivia skickar vänliga hälsningar i vår Herre Jesu Kristi namn. För oss, pastorerna Carmen och Oskar Gonzalez, som ansvarar för hjälpen ni sänder från Sverige och Finland, är det angenämt att informera om vad som gjorts på de olika platser där vi arbetar:
• Vi förmedlar hjälp till barn och familjer i Cochabamba, Oruro och Vallegrande samt till flera pastorer i små ekonomiska möjligheter.
• Vi har också börjat ett nytt arbete på en plats som heter Lokotal. Vi hälsar till alla faddrar i Sverige och Finland som ger oss möjlighet att göra något för familjer med små ekonomiska tillgångar, familjer som riskerar att slås sönder i vårt kära Boivia. Tack så mycket! Gud välsigne er!

——————————————–

Nyheter från Bolivia (mars 2014)

Fadderbarn söker faddrar
Vi har några fadderbarn som söker sina faddrar. Kanske du skall bli en av dem? Ett fadderbarn ”kostar” just nu 190 SEK eller 20 € i månaden. Hjälpen barnen/familjen får är i första hand tänkt att ge en möjlighet till skolgång; skolavgifter, kläder, skor m.m.

Pastorer som behöver stöd
Vi söker understödjare för en pastorsfamilj i Bolivia. Alonso Melgar Arce är närmaste medarbetare till David och Roxana Rivera i Montero och delar ansvaret bl.a. för de nyfrälsta i församlingen. Någon som vill ta ansvar för honom med 500 Sek i månaden eller ev. ett delunderhåll av 250 SEK i månaden.

David Rivera opererad
David Rivera fick under hösten genomgå en svår operation efter en inflammation i sin ena fot. En stortå nödgades dessvärre läkarna amputera för att hindra en begynnande kallbrand. Sjukhusvistelsen och operationerna kostade över 25 000 kronor. Självfallet går vi in och betalar kostnaderna när någon av våra medarbetare drabbas. Fungerande och skäliga sjukförsäkringar i Bolivia är inte lika självklara som här hemma i Sverige eller Finland…

David Lopez ögonoperation
David Lopez är son till en av våra pastorer vi underhåller i Cochabambaregionen. Han är född med ett gravt synfel på ett av sina ögon. Vid vårt senaste besök i Bolivia fick vi veta att en operation medan han ännu är barn kan rätta till synfelet. Vi begärde en offert på kostnaderna – en offert som aldrig kom. Däremot fick vi veta att familjen lånat pengar för operationen som nu är genomförd. Kostnad 1000 USD. Ca: 6700 SEK.  Självfallet kommer vi att betala alla kostnaderna för pastorsfamiljen.

Grisar för Montero
Tidigare har vi köpt in en jordtomt utanför Montero för odling av frukt, ris och grönsaker. Förslaget att köpa in grisar till området ”föll i god jord” och i första omgången är det en väntande sugga, som skall bli mor för en växande flock smågrisar, som köpts in. På sikt kommer vi att ha ett gott ekonomiskt tillskott av mat, från vår alldeles egen farm, av både grönsaker och kött för våra projekt med barndaghemmet och matbespisningen.

Tack från Oruro och andra platser för julgåvor
I flera brev har barn och vuxna uttryckt sin tacksamhet för de extra gåvorna vi sände till jul.

Skärmavbild 2014-03-13 kl. 13.50.54Framgång och tillväxt
Arbetet i Bolivia är inte smärtfritt utan våra medarbetare har det nog så tufft ibland och behöver all förbön och uppmuntran. Därför är det en stor uppmuntran för dem då människor kommer till tro och blir döpta. Det är också det som skall sporra oss att fortsätta stödja dem och arbetet med våra medel. Tack för din goda insats! Gud välsigne dig! Bilden är från ett dop i Valle Grande.

——————————————————————————-

David och Roxana Rivera i Montero:
Hjälpen från Norden går till de allra fattigaste

Skärmavbild 2014-03-13 kl. 14.18.09Till vår kära pastor Henry,
pastor och ordförande för dessa projekt:
Vi ger en kort rapport av de sociala aktiviteterna i Montero, aktiviteter som förverkligas med de ekonomiska medel som kommer från Sverige och Finland. De används strikt till hjälp för väldigt fattiga familjer med små ekonomiska resurser.

Vi vill tacka Gud och vår kära pastor Henry för det goda verk som förverkligas. Tack också till vår kära syster Katrin (Katrin Estevez) som är den som förmedlar pengarna till Montero och gör det mödosamma arbetet att översätta breven från fadderbarnen till deras faddrar.

• Fadderbarnsprojektet – vi tar emot kontinuerlig, ekonomisk hjälp som delas ut till 60 familjer med små ekonomiska resurser-

• Dagisprojektet – vi tar emot ekonomisk hjälp för att underhålla ett dagis som fungerar med 30 barn från måndag till fredag. Det är barn från 1-5 år.

• Symaskinsprojektet – det är en atelje där många kvinnor med små ekonomiska möjligheter får inkomst.

• Matprojektet – vi tar emot kontinuerlig ekonomisk hjälp för att ge frukost till ca: 30-40 barn i olika bostadsområden. Dessa är mycket fattiga barn.

• Tre pastorer som samarbetar med oss får också ekonomisk hjälp.

Dessutom har vi fått ekonomisk hjälp med, som exempel; reparation av pastorsbostaden (bl.a. nytt tak), bygge av två toaletter samt till sjukvårdskostnader. Nyss fick jag (David) en generös summa för en operation. Stort tack kära pastorer och syskon i tron och alla de personer som gjorde denna gåva möjlig för min hälsa. Vi har också fått hjälp till andra projekt som jag inte nämner här pga. av platsbrist.

Vi vill inte heller glömma den viktiga summa pengar vi som familj får varje månad av våra kära faddrar Torwald med fru.

Stort tack! Må Gud välsigna er tusenfalt för varje dollar som ni skickar. Era namn är skrivna i Livets och Lammets bok för att ni bryr er om de fattiga.

Det var allt vi kunde informera er om i denna korta rapport. Vi kan sanningsenligt säga att alla projekt fungerar fint. Om det vore nödvändigt skulle vi kunna göra en mycket mera detaljerad rapport. Kramar och kärlek till vår käre pastor Henry, hälsningar och kramar till alla faddrar från oss och alla fadderbarn i Montero, Bolivia. Fadderbarnen hoppas ni haft en god jul och önskar att detta år 2014 skall bli lyckligt och framgångsrikt för deras faddrar. De hälsar att de älskar sina faddrar så mycket!

Med kärlek! David och Roxana

———————————————————————————–

Bolivia i våra hjärtan

Missionen i Bolivia är en viktig del av vårt arbete inom Kristen Gemenskap. Många av våra vänner har sitt hjärta i detta, både vad gäller fadderbarn, stöd till pastorer och församlingar, barndaghem och annan hjälp.

Barnen på dagiset

Barnen på dagiset

Skärmavbild 2013-06-03 kl. 19.24.44

Oskar slår på trumman.

Jag fick möjligheten att för första gången besöka Bolivia i en tre veckors resa tillsammans med Henry Holmberg. Lagom hemma igen är hjärta och sinne fyllt av upplevelser, intryck och tankar. Här följer något av detta.
Jag börjar i Montero, en stad där vi är engagerade på flera sätt. Pastorsfamiljen David och Roxana Rivera gör ett fantastiskt arbete och sliter hårt med församling, fadderbarn, daghemsverksamhet, symaskinprojekt, matbespisning … Ja, hela familjen är engagerad. Att höra David Riveras livsberättelse var gripande och stort. Du kanske får läsa om detta i nästa nummer av vårt nyhetsbrev.

Bland de förtvivlade
Besöket tillsammans med David Jr på stadens fängelse, då vi hade mat med till fångarna som var instängda på avdelningen för de grövsta brotten, det var en

Hydda i djungelområdet.

Hydda i djungelområdet.

omskakande upplevelse. Där fanns 20 fångar i ett rum på cirka 15 m2. Hettan, trängseln, stanken, förtvivlan och skräcken i fångarnas blickar… Via en galleröppning fick vi ge evangeliets budskap till männen och också be frälsningsbönen med dem som ville be med. Dessa män finns i min tanke och bön och varje gång kommer tårarna i mina ögon av nöd för dessa. Kan vi göra mer för dessa stackars män?

Henry & Torvald i Bolivianska folkdräkter.

Henry & Torvald i Bolivianska folkdräkter.

Strapatser
Så är det en upplevelse av annat slag vid besöket i Montero. Vi gjorde en bilresa ut på landet till ett område där församlingen köpt en tomt, som i första hand ska användas för odlingar av frukt och grönsaker, så småningom kanske för ytterligare verksamhet. Vägarna var såphala av blöt djup lera, på båda sidor fanns djupa vattenfyllda diken. Vi körde fast i leran. Det var bara att gå rakt ut och försöka skjuta på. Leran sprutade från hjulen. Vi kom loss så småningom, men var inte rena efter den färden! Det blev många intensiva böner om Guds hjälp, då vi också skulle samma väg tillbaka i skymningen. Gud hörde bön och vi kom välbehållna hem.

Många blir frälsta genom radion
Så flyttar vi oss till Entero Rio och radiomissionären Hugo Nelson. En 40 meter hög radiomast och ett antal paraboler visar platsen för radiostudion som sänder evangelium minst 16 timmar per dygn ut över delar av Amazonas i Chaparedistriktet. Inte många evangelister har så stora åhörarskaror som Nelson. Han kunde ha varit uträknad på grund av sitt handikapp, men Gud ville annorlunda och gav honom visionen om radio- och även TV-sändningar. Många blir frälsta genom programmen och hela familjen Nelsons engagemang. Tänk att vi från Kristen Gemenskap får finnas med genom stöd till detta arbete. Vilken förmån! Bed för radioarbetet!
Vi besökte ett antal platser i låglandet i Chapare, innan vi så småningom kom högt upp i Andernas berg via våldsamma serpentinvägar med mäktiga utsikter. Gruvstaden Oruro ligger på nära 4500 meters höjd, med kallt klimat och snö på bergstopparna. Höjden över havet kändes i hela kroppen och kylan var påträngande. Onda andemakter råder i den staden, men där finns en levande församling som proklamerar Jesu seger. Vi upplevde underbara möten i de enkla lokaler som församlingen disponerar. Många av fadderbarnen var med i mötena och deltog med liv och lust med sång och bibelberättelser. Härligt att uppleva gemenskapen med Guds folk.

Guds kraft under kvällsmötena
Så var vi i miljonstaden Cochabamba för tre dagars möten. Det härliga pastorsparet Carmen och Oscar Gonzales leder arbetet i församlingen vi gästade, men reser också över ett stort område för att sprida evangelium och ge församlingar stöd och hjälp. Vilka underbara Herrens tjänare! I kvällsmötena fick många uppleva Guds kraft på ett mäktigt sätt och vi mötte också ett antal av ”våra” pastorer och fadderbarn.

Hemlösa under broarna
Så vill jag berätta om mötet med barn och ungdomar som är hemlösa och bor under broar i staden. En kristen familj känner speciellt för dessa och gör i ordning mat till ungdomarna. Vi var med vid matutdelningen och det grep mig oerhört att se nöden hos ungdomarna. Att bo ute under en bro, utan ett ordnat liv, är fruktansvärt. Men tacksamheten då de fick mat, kärlek och omtanke syntes på allt sätt. Kanske det går att hjälpa dessa ännu mera? Och på hemmet Libertad (frihet) finns möjlighet att få hjälp till befrielse från droger och bli fri genom Jesus. Där finns vi med genom ett visst ekonomiskt stöd.
Församlingen har också tankar på utökad matutdelning för olika grupper med behov. Kanske vi kan hjälpa till ekonomiskt?? Bed också för detta Guds verk!

Födelsedagsfest och väckelsemöte
Mycket finns att berätta. Jag vill ta med något från besöket i Valle Grande. På fredagskvällen skulle vi till ett möte långt utanför staden i ett hem högt uppe i bergen. En kristen familj inbjöd grannar och vänner till födelsedagsfest och väckelsemöte. Efter inledande gemensam mat kom vårt tillfälle att förkunna evangelium. Många deltog i förbönen, en del kanske för första gången, och allt kändes så fräscht och andligt starkt. Vad ska bli av den platsen? Kanske en ny utpost till kyrkan, kanske mannen i familjen blir ett Herrens vittne. Guds rike går fram över vår jord och når nya platser och byar, också i Bolivia.
Tänk att få vara med och sprida evangelium och att också få se vad Gud gör! Tänk att vi genom Kristen Gemenskap får finnas med i detta Guds verk. Genom förböner och offer av Er, kära vänner, får många människor uppleva frälsning och ett förvandlat liv. Många barn får en god start i livet och Guds kraft blir uppenbar på alla plan i livet. En dag skall vi möta många av dem som fått uppleva Jesus genom allt det som görs av trogna tjänare, många gånger under enkla förhållanden.
Fortsätt att be för arbetet i Bolivia. Tack alla ni som offrar och ber! Gud skall löna er rikligt.

Torwald Bergström

————————————————————————————————-

Glädjerapport från Polen

Kobuz

Under några vackra försommardagar 2012 var vi några från Kristen Gemenskap över alla gränser som fick möjlighet att besöka Polen.

Fängelsepastorn Wlodzimierz Kobus hade ordnat ett intensivt program, med fängelsebesök, möten i ett par församlingar och också besök i hans nybyggda hus.

Kobus hus är byggt på en vacker tomt i utkanten av regionstaden Olsztyn. Tomten gränsar mot skog och natur och är en riktig oas i sig. Huset är nu nästan färdigt och makarna Kobus är så tacksamma för det stöd de fått för att möjliggöra husbygget. Vi hade en invigningsfest och en gripande överlåtelsestund, då vi bad om välsignelse för pastorsfamiljen och deras nya hus.

Två fängelsebesök blev det tid för. Ett av Polens större fängelser med nästan 1 300 platser, främst slutna avdelningar och långa strafftider, sedan ett fängelse med mera öppna avdelningar, där en stor del av fångarna är ute i arbete utanför fängelset på dagtid. Polen har många fängelser och mycket större andel fängslade än i Sverige. De andliga behoven är oerhörda. Vår fängelsepastor Kobus har mycket arbete, mera än han hinner med. Själavård, samtal med fångar, kontakter med och hjälp till de fängslades familjer – ja, det skulle behövas flera sådana som Kobus i detta stora arbete. Och arbetet ger resultat. Fångar blir frälsta och slussas till församlingar, där de får fortsätta att växa som kristna och komma in i ett normalt liv. Underbart att se vad Gud gör genom detta arbete. Bed för Kobus och fängelsearbetet!

Vi hann med mötesbesök i två olika församlingar. Ganska  små församlingar med 50– 60 medlemmar. Fria, härliga möten där Guds Ande var starkt närvarande. Lovsång, glädje och mottaglighet för Guds ord. Söndagsförmiddagsmötet blev ett frälsningsmöte, då två kvinnor tog emot Jesus. Underbart!

Och vi svenskar mötte en så stor kärlek och gästfrihet. Vad underbart det är att möta trossyskon. Trots olika språk och att man inte tidigare mötts känner man på en gång – vi är ett i Herren och står tillsammans för Guds rike!

Tänk att vi i Kristen Gemenskap över alla gränser på detta sätt får finnas med på olika håll i världen! Tack för att just Du är med i stöd och förbön för detta viktiga arbete!

Torwald Bergström

————————————————

Bolivia nästa!

Varmt tack till alla som gav extra gåvor till jul för våra barn och pastorsfamiljer i Bolivia. Ni kan vara säkra på att era gåvor framkallat glädje och stor tacksamhet från mottagarna.

De flesta julhälsningarna från fadderbarn och pastorer i Bolivia kom mycket försenade och faddrar och understödjare fick dem först efter nyår.

Men tacksamheten över stödet de får går inte att ta miste på.

Själv fick jag personliga brev från Carmen och Oskar i Cochabamba och från Roxana och David i Montero, brev som berättade om villighet och glädje och stor tacksamhet över att få ha vårt förtroende att förmedla understöd till barn och vuxna.

bolivia2010Barndaghemmet ”Inez” sände också hälsningar. Allt utvecklas väl och barnen mår väl. Vi får bara lov att sända mer pengar för driften då det som regel varje dag kommer barn, som egentligen inte hör till projektet, men som är hungriga… Självklart kan inte barnen motas bort utan får också de  del av det som serveras.

Från symaskinsprojektet kommer också goda rapporter. Maskinerna får regelbunden service och fungerar. Flera kvinnor har nu lärt sig ”de första grunderna” och kan börja försörja sig på sömnad.

Vi har nu beslutat att besöka våra vänner och vårt arbete i Bolivia 3-25 april 2013. Torwald Bergström från Frövi reser med mig – kanske blir det ytterligare någon som följer med oss.

Vi avser att se över vårt arbete, uppmuntra dem som arbetar och se efter, inte i första hand  eventuella brister, men, vad vi kan göra ännu bättre och även ta ställning till några nya projekt som anmält sig.

Självfallet blir det också en hel rad med möten på olika platser, främst då i de församlingar där vi underhåller pastorer.

Missionär Clas-Gunnar Axelsson är för närvarande i Bolivia och förbereder det hela och kommer sedan att följa oss under tiden vi är där som vår tolk.

Jag ser fram emot att igen få möta våra vänner och jag förstår på deras brev att de också ser fram emot vårt besök med glädje och förväntan.

Tack för att ni i förbön och ekonomiskt stöd vill stå med oss också denna gång.

Gud välsigne er alla! Henry Holmberg

————————————————————————————————-

Skördetid i Tanzania för Guds rike!

helandeVeckor med skörd för himlen – så vill jag sammanfatta drygt två veckor i Tanzania under oktober 2012. Henry Holmberg reste i år tillsammans med Torwald Bergström, Sven Rönnlund och Evald Rönnlund, alla aktiva inom Kristen Gemenskap över alla gränser.

Första veckan var vi i Katumba, andra veckan i Ulyankulu. Båda platserna är områden för Burundiflyktingar som kommit under perioder med oroligheter i Burundi. Den första vågen kom redan på 1970-talet, följt av flera senare omgångar. De senaste två – tre åren har ganska många återvänt till Burundi, och där hamnat i svåra umbäranden med brist på allt.

I både Katumba och Ulyankulu finns stora församlingar, anslutna till pingstorganisationen FPCT. Kyrkan i Katumba rymmer cirka 7000 personer, i Ulyankulu något mindre.

Det hann bli ett 20-tal möten av olika slag under vårt besök – seminarier, bibelstudier och så stora crusade- möten på eftermiddagarna.

Jag skulle vilja ta er med till ett härligt crusade-möte! Mötena hölls utomhus med lite skugga från träd, uppspända tygskynken och provisoriska grästak. Långa, intensiva möten! Den ena sångkören efter den andra sjunger härliga afrikanska sånger till musik från elinstrument. Man har en hel del skickliga gitarrister. Guds Ande är påtagligt närvarande och ibland blir det spontan lovprisning. När det är tid för kollekt får man gå fram och lägga pengarna i trälådor. Folk är fattiga, men ger det lilla man kan. Efter cirka 1½ timme är det tid för förkunnelsen. Henry ger en intensiv, andesmord förkunnelse, tolkad av Elias Shija. De är ett bra radarpar och har samarbetat i många år. Så går inbjudan ut och människor strömmar fram för att möta Jesus. Det är 100 – 200 per möte som söker frälsning. De får be frälsningsbönen i korus och är mycket gripna. Många gråter och står med uppsträckta armar. Guds Ande är starkt närvarande. Vad underbart att få se vad Gud gör!

Då inbjudan går ut till dem som är sjuka kommer ofta ännu flera fram. Det finns så mycket sjukdom och nöd bland folket. Pastorer och evangelister bildar en ring runt de sjuka och det blir ett intensivt kraftfält av Guds helande kraft. När tillfälle gavs kunde också många vittna om Guds ingripande till hälsa och hjälp. Så får vi be för mängder av ”bönedukar”. Inte en liten näsduk som hos oss, utan hoprullade tygskynken, skor, ja allt möjligt. En hel ”driva” av bönedukar som sedan tas med till de behövande. Och Gud verkar – det får vi vittnesbörd om!

Så fortsätter mötet med flera sångkörer och med lovprisning inför Herren. Mötet avslutas innan det blir mörkt. Då har många tusen människor suttit tätt sammanpackade många timmar i hettan, på enkla träbänkar utan ryggstöd. Längtan efter Gud är så stor att man gör allt för att få vara med. Och när vi nordbor får se Gud göra under, då glömmer vi tröttsamma resor, spartanskt boende och tropisk hetta!

Många bibelstudier har vi hunnit med. Henry och Torwald har växlat som talare i dessa. Öppenheten och längtan efter Guds ord är påtaglig, och också på dessa samlingar blir det underbara böne- och överlåtelsestunder.

Så vill jag nämna det sista mötet vi hade, i huvudstaden Dodoma. En nystartad församling med cirka 100 medlemmar i en hyrd lokal. Lite annan stil på mötet med intensiv lovsång och dans inför Herren. Mest unga människor, bland annat från universitetet. Här bedömer man att det finns stora utvecklingsmöjligheter och har därför köpt tomt och planerar att bygga en kyrka.

I båda ”flyktingförsamlingarna”, Katumba och Ulyankulu, liksom i Mishamo där vi för ett år sedan, har man bibelskolor, som vi från Kristen Gemenskap ger ekonomiskt stöd till. Behoven är stora och det är viktigt att ge evangelister och pastorer en bra bibelgrund. I Ulyankulu pågår byggen av två stora utpostkyrkor på över 500 m2 vardera. Hur ska man få pengar till plåttak på dessa? Kan vi hjälpa dem? Vi får be om Guds ledning att satsa medan tid är och att göra det på ett rätt och effektivt sätt till största möjliga nytta för människorna och för Guds rike.

Till sist frågade jag Sven och Evald Rönnlund: Vilka är era starkaste intryck från resan?

Evald svara spontant: – Att se alla människor som söker Gud till frälsning och står där med lyfta händer …

Sven instämmer och tillägger: – Att se vilken tro de har på förbönens makt, både för egna behov och genom alla bönedukar som tas hem till nära och kära.

När de frälsningssökande kan räknas i 1000-tal, när de som söker förbön för olika behov i ännu större skaror – då är det stort! Jag säger Tack Gud för allt som sker!

Och tack alla ni vänner som är med i förbön och offer! Gud skall rikligen löna er.

Må vi kunna förmedla något av den väckelseande vi upplevt dessa veckor hem till de församlingar och grupper där vi finns i Sverige och Finland!

Torwald Bergström
————————————————————————————————-

utdelning_webVårt arbete i Bolivia växer!

Första gången jag besökte Bolivia var 1994. Jag predikade på Lapplandsveckan sommaren 1993 och träffade då missionär Clas-Gunnar Axelssonsom undrade om inte jag kunde tänka mig ett besök i Bolivia. Inbjudan kom och jag fick några spännande, intressanta och givande veckor i ett för mig nytt land.

Några år senare besökte jag på nytt Bolivia, också nu var Clas-Gunnar initiativtagare till resan.

Kort efter det besöket fick vi en förfrågan om vi från Kristen Gemenskap – över alla gränser kunde tänka oss att öppna ett nytt fadderbarnsarbete i Montero. Vi bejakade detta och sedan har det gått slag i slag. I det följande skall jag presentera vårt nuvarande arbete i Bolivia.

Fadderbarn

I dag har vi över 100 barn som genom sina faddrars försorg får hjälp med skolavgifter, kläder och mat – allt inriktat på att ge dem en möjlighet till skolgång.

I Montero är pastorsparet Roxana och David Rivera ansvariga och för Oruro och Cochabamba ansvarar pastorsparet Carmen och Oskar Ledezma.

Matbespisning

I Montero får varje morgon 60-70 barn ett första mål fördagen innan skolan börjar. Varje söndag är det 100 – 150 barn som äter lunch vid kyrkan i Montero.

Barndaghem  i Montero

”Dagiset” i Montero startade sitt arbete på försök i september 2008. En förskollärare och en matmor anställdes. Roxana Rivera är föreståndarinna och ansvarig. Så här långt har försöket slagit väl ut och vi avser att succesivt öka antalet barn till 40, kanske till 50. Tanken med barndaghemmet är att ge föräldrar (oftast en ensam sådan) möjlighet att arbeta eller söka arbete medan barnen tas omhand. Allt för många barn i Bolivia lämnas ”vind för våg” på gatorna med allt vad det innebär.

Symaskinsprojekt

Agapeförsamlingen i Göteborgs initiativ att ge kvinnor en möjlighet till försörjning genom att de får lära sig sömnad tar mer och mer form. Redan har ett antal damer fått sin sömnadsutbildning och några symaskiner har köpts in. Ett projekt som har alla förutsättningar att lyckas och bli berörda till försörjning och välsignelse.

Församlingsbyggande

Ett 15-tal pastorer i Bolivia får i dag ekonomisk hjälp av sina understödjare för sin försörjning som arbetare i Guds Vingård. Dit hör bl.a. den blinde sångarpastorn Hereklio Temu som på bild får representera dem.

Några av dessa Herrens vittnen arbetar i små församlingar i djungelområden. Andra har något större församlingar. Alla har det gemensamt att de arbetar under mycket små ekonomiska förhållanden varför den hjälp de får är ovärderlig.

Lorena och Markus Green

Från och med 1 september, 2009 fick vi också förmånen att vara ansvarigt utsändande av familjen Green till en plats vid namn Trinidad. Markus är missionärsson, uppväxt i Bolivia och Lorena är bolivianska. Vi förmedlar församlingars och enskildas stöd till deras arbete. Vi fann att deras vision för Bolivia sammanföll i stort med den vi arbetar efter varför det känts helt riktigt för oss att ställa oss bakom dem.

Översvämningar och deunguefeber

Bolivia är ett av världens fattigaste länder. Politiskt jäser det och är mycket instabilt. Till allt detta kommer sedan att delar av Bolivia de senaste åren drabbats hårt av flera översvämningar som ödelagt byar med hus och odlingar och gjort många tusen hemlösa.

I de sista månaderna har den fruktansvärda denguefebern i sin tur skördat mängder av offer. Vi har och kommer att fortsätta att genom församlingarna förmedla barmhärtiga människors gåvor för katastrofens offer.

Vi tror också att då människor får hjälp genom den kristna församlingen blir det i sig ett vittnesbörd som leder dem att börja söka Gud.

Henry Holmberg
———————————————————————————————

Kära vän, förebedjare och understödjare!

Tack vare er har vi igen kunnat genomföra seminarier och crusade i Tanzania. Katumba och Ulyankulu fick besök denna gång. Resultatet blev tusentals människor samlade, – som mest ca: 11000 personer i ett och samma möte – skaror frälsta och helade. Verkligen; vi har tillsammans med våra vänner i flyktinglägren varit på skördefältet!
Torwald berättar mer om detta i sitt reportage som du också kan läsa om i ett av Nyhetsbreven här på hemsidan.
Att omständigheterna vad beträffar boendet, hygien och mat varit av enklaste slag, resorna varit långa och tröttsamma, värmen intensiv; allt detta uppvägs mer än väl av att få se evangeliet ha framgång och människor möta Gud.
Vill därför av hjärtat tacka er alla för varma förböner och ekonomiskt stöd. Utan din insats skulle vi inte kunna ge de här segerrapporterna! Glöm inte att i skördetid ”får de som sår och de som skördar glädjas tillsammans” Joh.4: 36. Var därför välsignad!

Modest2Modest blev befriad

Kommer ni ihåg Modest (på bilden ovan tillsammans med sin fru)?
Vid mitt första besök i Katumba 2004 väckte det sensation när han blev frälst och löst från demoner. Han var så oregerlig i sitt tillstånd så ibland måste man binda honom till händer och fötter för att kontrollera honom. Vi som var på plats glömmer aldrig när han en lördagkväll i crusadet steg fram på podiet och vittnade om hur Jesus frälst och löst honom. Folkskarorna – den gången ca: 25000 närvarande – var exalterade.
Att i dag få möta honom igen; en lugn man med gott vittnesbörd av sin pastor som en föredömlig församlingsmedlem, gift sedan 5 år tillbaka och tacksam av hjärtat till Jesus för frälsningen, var stort.
I dag har Modest en önskan att få gå bilskola för att ta lastbilsförarcertifikat. Detta för att få en bättre möjlighet till försörjning. Vi har bett hans pastor undersöka möjligheterna för detta och beslutat att hjälpa vår broder. Kanske någon känner speciellt för Modest och vill bestrida kostnaderna?!
För övrigt har vi en pastorsfamilj i Tanzania som behöver understöd, ytterligare en pastor som vi lovat bekosta tre-årig bibelskola, två stora kyrkor som behöver få tak påsatta, tre bibelskolor som vi lovat förse med mat och skolmaterial m.m.
Här finns det möjlighet för offervilliga att vara med och dela välsignelser!

Henry Holmberg